Tips voor een zo prachtig mogelijk resultaat van de fotoshoot

 

  • Kies een mooie locatie. Denk hierbij aan in het bos, op de heide, bij het water, op een mooie oprijlaan, etc. Voor blackfoto's is vaak een ingang van een ruime donkere stal prima.

 

  • In principe kan de fotoshoot bij alle weersomstandigheden doorgang vinden, met uitzondering van regen. Wanneer er (veel) regen voorspelt is op de dag van de fotoshoot, spreken we een nieuwe datum af.

 

  • Zorg ervoor dat je paard klaar staan voor de fotoshoot, zodat we meteen kunnen beginnen. Vergeet niet het hoofdstel, bit en zadel te poetsen voor de fotoshoot. 

 

  • Wees ook zelf voorbereid op de fotoshoot. Het is aan te raden geen effen wit te dragen tijdens een fotoshoot, dit weerkaatst tegen het zonlicht en staat teveel in contrast met je paard. Daarnaast kunnen veel verschillende kleuren en printjes rommelig overkomen op de foto. Zorg dat de kleuren van jouw outfit en dat van je paard matchen met de locatie die je hebt gekozen. Voor het maken van blackfoto's is het advies om zelf geen zwarte of donkere kleding te dragen, je valt dan namelijk weg in de achtergrond. Haal tijdens de fotoshoot alles uit je zakken en zorg dat je geen elastiekjes om je pols hebt. 

 

  • Regel een extra persoon tijdens de fotoshoot, om te helpen bij het afleiden en eventueel vasthouden van je paard. Ik neem enkele attributen mee om het paard af te leiden, maar heb jij zelf nog spullen waar jouw paard van onder de indruk is? Neem deze dan vooral mee!

 

  • Neem een oude handdoek mee, om viezigheid weg te poetsen tijdens de fotoshoot.

 

  • Blijf tijdens de fotoshoot vooral in je comfortzone. Het resultaat zal mooier zijn wanneer je focust op wat je altijd doet dan wanneer je dingen/oefeningen gaat proberen, die je nog nooit hebt gedaan. 

 

  • Na de fotoshoot ontvang je de voorbeeldfoto's binnen een week. Wanneer je jouw keuze hebt gemaakt, ga ik aan de slag met het bewerken van deze foto's. Binnen drie weken ontvang je jouw gekozen foto's!